Volg ons op:

Schrijf u hier in

Your email:

Artikelen per categorie

Lathouwers Autoblog - Alles wat u als automobilist wilt weten

Current Articles | RSS Feed RSS Feed

Autorijden en vakantie – zo ga je verstandig op weg

  
  
  

vakantie autoJe kent het vast wel… mensen die met een lang gezicht op de camping aankomen om vervolgens grauwend en snauwend de tent op te zetten of de caravan goed te plaatsen. Niet echt een lekker begin van de vakantie, vind je wel? Je kunt dit voorkomen door goed uitgerust te gaan rijden. Daarom in dit artikel: Lathouwers tips voor een veilige en verstandige reis:

 

Tips  voor vertrek

  • Vergeet bij het plannen van je route zeker de rustpauzes niet in te plannen. Acht uur rijden wordt dan minimaal negen uur reizen.
  • Plan je pauzes eens in bij een bos, meertje of riviertje. Dit is lekker rustgevend en weer eens wat anders dan een drukke parkeerplaats vol met vrachtwagens. Zorg dat je in beeld hebt waar dit mogelijk is, zodat je ontspannen op reis kunt.
  • Ga de avond ( of 2 avonden) voor vertrek op tijd naar bed. Wil je namelijk helder in de auto zitten, dan heb je minimaal een nachtrust van zes uur nodig.
  • Drink vooral geen alcohol de avond voor vertrek. Dit beïnvloedt je concentratievermogen aanzienlijk en zorgt vaak voor een slechte nachtrust.
  • Probeer ’s nachts rijden te voorkomen. Het is bewezen dat mensen minder alert zijn in het donker.

Tijdens de rit

  • De vuistregel “2 uur rijden, 15 minuten rust” is erg geschikt wanneer je onderweg bent. Als je pauzeplaatsen van te voren in de navigatie hebt ingevoerd, dan kun je gemakkelijk van punt naar punt rijden. Om daarna lekker met de blote voeten even te relaxen bij het meertje wat je gevonden hebt.
  • 30 minuutjes slapen wanneer je vermoeid raakt. Hier is niets mis mee. Even lekker in slaap sukkelen op een grasveldje onder de bomen terwijl je partner even met de kinderen aan het spelen is.
  • Zorg voor een aangename temperatuur in je auto en rook niet, of zo min mogelijk. Warmte en roken zorgen ervoor dat je slaperig en duf wordt. Ook medepassagiers worden er duf en slaperig van.
  • Rijd om de beurt, als dat mogelijk is. Als je partner kan en wil rijden is dit een goede manier om langer fris te blijven.
  • Eet regelmatig onderweg, en kies dan voor licht verteerbare producten. Het is ook beter om 5 maal iets kleins te eten, ipv. 2 maal iets groots. Een volle maag zorgt er namelijk sneller voor dat je slaperig wordt.

Belangrijk

Zorg ervoor dat je je vooraf goed oriënteert op de te volgen route, en probeer als het kan de zwarte zaterdagen te vermijden. Verder is het slim je radio af te stemmen op locale zenders. Zo ben je altijd in staat om filemeldingen en andere meldingen te volgen.

Een veilige reis begint met een goede auto. Een laatste check voor de zomer plannen kan daarom eenvoudig online op het moment dat het u schikt. Plan hier direct uw werkplaatsbezoek.

 

Kijkt u liever naar een nieuwe auto, dan is de zomer voor u een mooie tijd! Op diverse Opel en Chevrolet modellen lopen kortingsacties gedurende deze zomer.

 

Bekijk hier onze actiemodellen en begin uw zomer goed!

Comments

Currently, there are no comments. Be the first to post one!
Post Comment
Name
 *
Email
 *
Website (optional)
Comment
 *

Allowed tags: <a> link, <b> bold, <i> italics